Activiteiten

Geen categorie

Zelforganisatie: kun jij veranderen leuk maken?

Hoe neem jij collega's in jouw zelforganiserende team mee in je plannen en ideeën? Hoe inspireer je ze, verleid jij ze om mee te doen. En hoe ga je om met weerstand? Dat was het onderwerp van de vierde etappe van de Expeditie Zelforganisatie. We begonnen met een inspirerend filmpje over hoe je mensen kunt verleiden tot… Lees verder Zelforganisatie: kun jij veranderen leuk maken?

Geen categorie

“Blijf met elkaar in gesprek over de zoektocht in zelforganisatie”

"Blijf met ons, met cliënten en verwanten in gesprek, ook over jullie eigen zoektocht in zelforganisatie", was de oproep van coördinerend begeleider Dorien Keune van Amerpoort aan alle managers en bestuurders, tijdens de uitwisselingstafel van Ipse de Bruggen op 21 november. Tijdens de levendige tafelgesprekken die begeleid werden door Paul Pardon, kwamen verschillende thema's over zelforganisatie ter sprake:

Geen categorie

Hoe krijgt ons zelforganiserende team ieders kwaliteiten in beeld?

“In ons team zijn veel verschillende kwaliteiten aanwezig, maar die kennen we nauwelijks van elkaar. Bij het verdelen van nieuwe taken komt dat vaak op de schouders van dezelfde personen.” Een van de vragen van zorgprofessionals in de PRO2PRO Expeditie Zelforganisatie is om in beeld te krijgen wat de verschillende kwaliteiten van de teamleden zijn.… Lees verder Hoe krijgt ons zelforganiserende team ieders kwaliteiten in beeld?

Expeditie zelforganisatie

Hoe nemen we besluiten in ons zelforganiserende team?

"In onze teamvergadering denken we dat we een besluit hebben genomen, maar daarna gaat ieder weer over naar de orde van de dag en alles blijft hetzelfde.” “Vaak krijgen de collega’s die het hardste roepen hun zin." Gisteren waren de leden van de PRO2PRO Expeditie zelforganisatie weer bij elkaar. Een van de onderwerpen die hen bezig houdt is hoe ze in hun team en besluit kunnen nemen waaraan iedereen zich verbindt en dat ook wordt uitgevoerd. Geen makkelijke opgave als je niet een leidinggevende tot je beschikking hebt om knopen door te hakken. Toch zijn er een aantal mooie hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij besluitvorming.

Geen categorie

Zelforganiseren & zo… hoe doe jij dat?

Op dinsdagmiddag 21 november 2017 organiseert Ipse de Bruggen een uitwisselingstafel over zelforganisatie. Begeleiders, bestuurders, managers en stafmedewerkers van verschillende zorgorganisaties delen hun inspirerende verhalen en praktische tips.  Een heel mooi initiatief dat we graag onder je aandacht willen brengen. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor mensen die willen meepraten en meeluisteren.

Geen categorie

Vergelijken en Verwonderen

Het is even wennen zo’n nieuwe groep met mensen. Afgelopen week was de eerste etappe van de PRO2PRO Expeditie Zelforganisatie. Begeleiders van Prinsenstichting, Ipse de Bruggen, Zuidwester en studenten van Hogeschool Utrecht hebben met elkaar gedeeld welke vragen zij hebben over zelforganisatie. Bijvoorbeeld “Wie neemt waarover beslissingen en hoe?”, “Hoe organiseer je de taken zo… Lees verder Vergelijken en Verwonderen

Geen categorie

“Ik doe mee voor mezelf en voor mijn team”

"Ik doe mee aan deze expeditie omdat ik zelf nieuwe dingen wil leren, maar ook omdat ik graag nieuwe ideeën wil brengen naar mijn team." De begeleiders van Prinsenstichting die meedoen aan de Expeditie Zelforganisatie zijn niet alleen leergierig, maar ook  behoorlijk ambitieus. Ze hopen dat het hen en hun teams veel gaat opleveren als… Lees verder “Ik doe mee voor mezelf en voor mijn team”