Geen categorie

Zelforganisatie: kun jij veranderen leuk maken?

Hoe neem jij collega’s in jouw zelforganiserende team mee in je plannen en ideeën? Hoe inspireer je ze, verleid jij ze om mee te doen. En hoe ga je om met weerstand?

Dat was het onderwerp van de vierde etappe van de Expeditie Zelforganisatie. We begonnen met een inspirerend filmpje over hoe je mensen kunt verleiden tot ander gedrag. Dit keer kwamen we bij elkaar in de klaslokalen van de hogeschool Utrecht.

Daarnaast was er tijd om ervaringen uit te wisselen en waren er weer een aantal praktische workshops over scrum, haaien en vissen, inspireren en de niveaus van betrokkenheid. Studenten vertelden over hun interview bij de thuiszorg van Amstelring en alle lessen die een zelfsturend team daar in de afgelopen jaren heeft geleerd.

Onze eerste expedite eindigt op 16 mei met een afsluitende bijeenkomst bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam. En er komt een vervolg! Dit najaar starten we een volgende expeditie, weer met als thema zelforganisatie. Wil je meer weten, wil je mee doen, laat het ons weten!

Expeditie Zelforganisatie is een initiatief van Pro2Pro. De deelnemers zijn begeleiders en ander professionals uit de zorg. Dit keer van Prinsenstichting, Ipse de Bruggen, Zuidwester en Hogeschool Utrecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s