Geen categorie

Vergelijken en Verwonderen

Het is even wennen zo’n nieuwe groep met mensen. Afgelopen week was de eerste etappe van de PRO2PRO Expeditie Zelforganisatie. Begeleiders van Prinsenstichting, Ipse de Bruggen, Zuidwester en studenten van Hogeschool Utrecht hebben met elkaar gedeeld welke vragen zij hebben over zelforganisatie. Bijvoorbeeld “Wie neemt waarover beslissingen en hoe?”, “Hoe organiseer je de taken zo dat het hele team zich betrokken voelt?” of “Hoe kan ik vanuit mijn positie beweging krijgen in het team en hoe houd ik dat vol?”.
In de komende maanden gaan de deelnemers met deze en andere vragen aan de slag om te leren van elkaar. De sfeer was open en de deelnemers vertelden elkaar over hun persoonlijke uitdagingen in hun werk en tijdens deze expeditie. Een mooie start, met nieuwsgierige expeditieleden!

Gastheer van deze eerste bijeenkomst was Ipse de Bruggen, landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. De expeditieleden van Ipse de Bruggen hadden een presentatie voorbereid over het Manifest, een rondleiding verzorgd door een nieuwbouwwoning en een woonpaviljoen en hebben wat verteld over hun nieuwe inwerk-app. Erg leuk om te zien hoe professioneel zij dit deden en hoe trots deze begeleiders zijn op hun werk en organisatie.

Door te kijken bij elkaar ontstonden er direct ook andere dynamieken, die we Vergelijken en Verwonderen hebben genoemd. Bijvoorbeeld, “Wij doen dit beter” of “O jee, zover zijn wij nog helemaal niet”. Maar ook verwonderen,”Waarom zouden ze dit zo doen?” “Wat is het effect van deze manier van werken?”. Waarschijnlijk herkenbaar voor iedereen die van reizen houdt. Het is interessant om in de komende maanden te gaan ontdekken hoe je manier van kijken van invloed is op je manier van leren. Dus, op naar de volgende etappe op 1 november. Wil je onze expeditie volgen? Like dan onze Facebookpagina PRO2PRO of ga naar de website http://www.pro2pro.nl en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s