Geen categorie

“Gelukkig zijn wij niet de enigen die het nog niet precies weten”

Vanmorgen hebben wij kennis gemaakt met een bevlogen groep zorgprofessionals van Ipse de Bruggen. Zij nemen deel aan de Pro2Pro-Expeditie Zelforganisatie, omdat ze graag de uitdaging aangaan om hun werk nog beter te maken en omdat ze het leuk vinden over organisaties heen te leren. Samen met begeleiders van Zuidwester, Prinsenstichting en studenten van Hogeschool Utrecht start op 20 september hun ontdekkingsreis naar alle mogelijkheden en onmogelijkheden van zelforganisatie.

Een leuke start waarin we elkaar beter hebben leren kennen en waarin de contouren van de vraagstukken voor de Expeditie al duidelijk worden: “Hoe hou je in een zelforganiserend team elkaar goed op de hoogte zonder dat je verzand in tijd slurpende lijstjes en rapportages en overleggen?” “Hoe betrekken we in ons team iedereen bij het oppakken van ideeën, zonder dat steeds naar dezelfde mensen gekeken wordt?”. “Hoe verhelderen we de teamrollen en de verantwoordelijkheden en bevoegdheden? Wat is daarbij de rol van de teamleden en die van de leidinggevende?”

 Wij zijn vanmorgen weer verrast door de mooie vragen die naar boven komen. En we ontdekten dat Ipse de Bruggen actief met vloggen bezig is. Ze wil deze kennis aan ons ter beschikking stellen voor de Expeditie. Misschien zijn er in jullie organisatie ook tools die je mee wilt nemen naar de expeditie en waarvan je het leuk vindt om te delen?

 We zijn blij met de nieuwe zorgprofessionals en hebben er zin in. Op de foto Wendy Zintel, Carina van Dam en Annie Luk en de gids Marieke Verkerk. Corry Baay kon bij deze bijeenkomst niet aanwezig zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s